بررسی میزان تمایل شهروندان به گزارش‌دهی و اعلام موارد فساد اداری(کد: 360)
کارفرمایی
شهروندان بالای 15سال ایرانی
<p style="text-align: center"><span style="color: #0000ff"><strong><span style="font-size: small"><span style="font-family: Tahoma">&nbsp;بررسی میزان تمایل شهروندان به گزارش&zwnj;دهی و اعلام موارد فساد اداری</span></span></strong></span></p> <p style="text-align: justify"><span style="font-size: small"><span style="font-family: Tahoma">این مطالعه با موضوع بررسی میزان تمایل شهروندان به گزارش&zwnj;دهی و اعلام موارد فساد به سفارش سازمان بازرسی کل کشور در تاریخ بهمن 87 انجام شده است. روش در نظر گرفته شده برای انجام پژوهش، پیمایش می&zwnj;باشد و جامعه آماري اين طرح، مجموع افراد 15 تا 65 ساله خانوارهاي معمولي شهري ساکن در30 استان کشور در زمان اجرای طرح است. در اين پيمايش از روش نمونه&zwnj;گيري چند مرحله&zwnj;اي استفاده می&zwnj;شود اندازه نمونه بر اساس اجرای تحقیق در مرکز استان&zwnj;ها و یک شهر کوچک،7000 نفر برآورد می&zwnj;گردد. <br /> یافته ها حاکی از آن است که 7/63 درصد از پاسخگویان، میزان فساد اداری را زیاد دانسته&zwnj;اند. میانگین نمره داده شده به میزان رواج فساد در هر سازمان، در شهرداری&zwnj;ها با میانگین نمره 71/3( در مقیاس 1تا5) بالاترین نمره و در نیروهای نظامی (ارتش) با نمره 32/2 پایین&zwnj;ترین نمره را به دست آورده&zwnj;اند. 3/30 درصدپاسخگویان&nbsp; معتقدند فساد در 3 سال گذشته بیشتر شده است. 5/31 بر این باورند که در سال&zwnj;های آینده فساد بیشتر نیز خواهد شد. هم&zwnj;چنین 3/41 درصد معتقدند هر دو نوع فساد خرد و کلان رایج است. به عبارتی در 5/78 درصد موارد پرداخت رشوه سبب پیش رفتن انجام کار شده است. در مجموع 9/15 درصد مراجعه&zwnj;کنندگان به سازمان&zwnj;ها در نمونه تحت بررسی به هنگام مراجعه به سازمان&zwnj;ها با درخواست رشوه مواجه شده&zwnj;اند.درضمن 2/18 درصد پاسخ&zwnj;گویان نیز درخواست رشوه از اعضای خانواده خود را گزارش کرده&zwnj;اند. 34 درصد پاسخگویان در یک سال گذشته پیش آمده است که در اداره یا سازمانی کاری داشته باشید و به علت پارتی&zwnj;بازی دیگران، از رسیدن به حق خود محروم شوند. هم&zwnj;چنین 5/15 درصد نیز در یک سال گذشته برای انجام کاری در اداره یا سازمانی، از پارتی&zwnj;بازی استفاده کرده&zwnj;اند. نتایج داده&zwnj;ها حکایت از آن دارد که در واکنش به رشوه، فقط 2/33 درصد (یک&zwnj;سوم) جمعیت بررسی شده حاضرند موضوع را اطلاع داده و شکایت کنند. در عین حال نشان می&zwnj;دهند بیش از نصف جمعیت حاضر نیستند برای اطلاع دادن موارد فساد اقدام کنند. دقیقا یک&zwnj;چهارم جمعیت شاغلین پتانسیل زیادی برای گزارش کردن موارد فساد همکاران دارند. همین تعداد نیز احتمال گزارش کردن موارد را یادآور شده&zwnj;اند. لیکن 50 درصد نمونه بررسی شده تمایلی به گزارش کردن این موارد ندارند. <br /> </span></span></p>
درباره ایسپا
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای تصمیم گیر ، ضرورت توجه به افکار عمومی و لزوم بهره گیری از مشارکت و دیدگاههای شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه های مختلف، از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.
برخی کارفرمایان
Alternate Text
Alternate Text
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 ispa.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir