نخستین جلسه هیئت مدیره ایسپا در سال ۱۴۰۴ برگزار شد
نخستین جلسه هیئت مدیره ایسپا در سال ۱۴۰۴ برگزار شد
یکشنبه, 20 مهر,1404

به گزارش روابط عمومی ایسپا، جلسه هیئت مدیره مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) روز یکشنبه 20 مهرماه 1404 با حضور دکتر علی منتظری رئیس جهادانشگاهی، دکتر مرتضی میرباقری عضو هیئت علمی دانشگاه و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر حسین انتظامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر محمود علیگو معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و ابراهیم شیرعلی رئیس ایسپا برگزار شد.

در ابتدای جلسه ابراهیم شیرعلی گزارشی از وضعیت افکار عمومی و مسائل روز جامعه بر اساس آخرین نتایج نظرسنجی‌های ملی ایسپا و گزارشی از عملکرد ۶ ماهه ایسپا در سال ۱۴۰۴ ارائه کرد.

دکتر منتظری رئیس جهاددانشگاهی بر استفاده از روش‌های مختلف گردآوری اطلاعات و تدقیق آن‌ها در فرایند نظرسنجی‌ها اشاره داشت. وی در ادامه تاکید کرد: به طور مرتب باید روش‌ها، چهارچوب‌ها و نمونه‌گیری و نیز سوالات و گویه‌های مورد استفاده در پرسشنامه‌ها باید به روز و متناسب با متن و زمینه جامعه ایرانی پایش شوند.

رئیس هیئت مدیره ایسپا، اجرای طرح‌های نظرسنجی و پیمایشی و گردآوری اطلاعات را تنها بخشی از فرایند تحقیقات افکار عمومی بر شمرد و اشاره داشت در کنار کار کمی و پیمایشی، باید روش‌های کیفی را به عنوان مکمل به کار برد و از طریق  روش‌های کیفی، یافته‌ها و نتایج نظرسنجی‌ها مورد تحلیل و تفسیر قرار گیرند.   

در ادامه جلسه دکتر میرباقری ضمن اشاره بر مرجعیت ایسپا و اعتبار داده‌ها اشاره کرد؛ باید در کنار اجرای نظرسنجی‌ها و پیمایش‌های اجتماعی دائما روش‌های نمونه‌گیری و گردآوری اطلاعات متناسب با میدان و جامعه تغییر کند و بهبود یابد و استاندارد بودن وجه مشخصه و ممیزه مراحل مختلف نظرسنجی‌های ایسپا اعم از نمونه‌گیری، طراحی پرسشنامه، تحلیل و پردازش اطلاعات باشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بر انتشار داده‌ها و لزوم توجه به مخاطبان و مصرف‌کنندگان داده‌ها و نتایج نظرسنجی‌ها اشاره کرده و پخش کردن غیرنظام‌مند داده‌ها و بدون تحلیل را خطا دانست و بیان داشت یافته‌ها و نتایج نظرسنجی‌ها و پیمایش‌های ملی باید متناسب با نیاز مخاطبان در اختیار آن‌ها قرار گیرد.

عضو هیئت مدیره ایسپا بر لزوم سنجش و رصد وضعیت ارزشی و نگرشی دانشجویان کشور توسط معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی و ایسپا اشاره داشت و تاکید کرد، جهاد دانشگاهی و ایسپا باید با کمک سایر بازیگران این میدان بتواند تصویر شفاف و روشنی از وضعیت و تحولات محیط دانشگاه و دانشجویان ارائه دهد. وی در ادامه اشاره داشت درحال حاضر تصویر شفاف و روشنی از وضعیت و محیط دانشگاهی در کشور و میان مراجع سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری وجود ندارد و جهادانشگاهی با ظرفیت مرکز ایسپا می‌تواند این خلا را پر کند.

در ادامه دکتر انتظامی بیان داشت، آنچه سرمایه اصلی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران محسوب می‌شود و آن را از سایر مراکز افکارسنجی کشور متمایز می‌کند، سابقه خوب ایسپا در اجرای طرح‌ها، انباشت داده و تحلیل‌های روندی و طولی است که طی ۲۵ سال فعالیت از خلال نتایج نظرسنجی‌ها و پیمایش‌های مختلف برآمده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اظهار کرد: ایسپا باید به عنوان رهبر بازار نظرسنجی، در کنار هدف‌گذاری‌های ساختاری، مالی و درآمدی با مزیت نسبی خود بهترین و معتبرترین داده را تولید کند و بهترین تحلیل را ارائه دهد. وی در ادامه اشاره داشت اصل باید در کنار سایر هدف‌گذاری‌های سازمانی، اعتبار و مرجعیت ایسپا باشد. 

در پایان دکتر علیگو معاون فرهنگی جهاددانشگاهی اشاره داشت امسال برای نخستین بار ۴ طرح ملی هماهنگ و متمرکز با محوریت ارتقاء جایگاه تحقیقات افکار عمومی در فرایند سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های استانی و رصد منسجم‌تر محیط دانشگاهی کشور در معاونت فرهنگی طراحی و به تصویب رسید. وی اشاره داشت: «طرح احصاء نظام مسائل فرهنگی و اجتماعی استان‌ها» با هدف شناسایی و اولویت‌بندی مسائل اجتماعی و فرهنگی در سطح ۱۰ استان کشور امسال اجرا خواهد شد. دکتر علیگو در ادامه بیان داشت؛ در شورای هماهنگی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی مصوب شد مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در قالب طرح پیمایش هر سال وضعیت ارزشی و نگرشی دانشجویان و محیط دانشگاه‌های کشور را در تمام استان‌ها سنجش و رصد کند.

 

 

نخستین جلسه هیئت مدیره ایسپا در سال ۱۴۰۴ برگزار شد
نخستین جلسه هیئت مدیره ایسپا در سال ۱۴۰۴ برگزار شد
نخستین جلسه هیئت مدیره ایسپا در سال ۱۴۰۴ برگزار شد
نخستین جلسه هیئت مدیره ایسپا در سال ۱۴۰۴ برگزار شد
درباره ایسپا
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای تصمیم گیر ، ضرورت توجه به افکار عمومی و لزوم بهره گیری از مشارکت و دیدگاههای شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه های مختلف، از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.
برخی کارفرمایان
Alternate Text
Alternate Text
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 ispa.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir